Fan van bierattributen? Hier moet je zijn!

Pierre Vallaeys en Marcel Vits organiseren zondag de eerste beurs voor bierattributen.
Foto Mozkito Pierre Vallaeys en Marcel Vits organiseren zondag de eerste beurs voor bierattributen.
In de Sint-Pauluszaal vindt zondag de eerste beurs voor bierattributen plaats, een evenement van de Biervrienden. Drijvende krachten zijn Pierre 'Pitoe' Vallaeys (66) en Marcel Vits (77).

Meer dan dertig standhouders stellen komend weekend de meest uiteenlopende en authentieke bierglazen, dienbladen, viltjes, etiketten, spiegels, reclameborden, bierbakken, affiches en flesjes voor. "Twee jaar geleden hebben we al een eerste, kleinschalige bierbeurs georganiseerd in Mazenzele", vertelt Pitoe. "Maar nu nemen we een nieuwe start. De Sint-Pauluszaal is groter en we hebben ook veel meer standhouders kunnen strikken. Bezoekers kunnen ook spulletjes ruilen of kopen. Voor alle duidelijkheid: het is geen proeverij. Al kan iedereen hier wel terecht voor een koud pintje."

Zelf geen drinker

Opmerkelijk: organisator Marcel Vits verzamelt dan wel bierattributen, van het gerstenat zelf blijft hij af. "Ik drink al 35 jaar geen druppel alcohol meer", klinkt het. "Vroeger dronk ik te veel pinten. Was ik niet gestopt, dan zat ik hier nu niet meer. Maar het verzamelen van bierspulletjes ben ik wel blijven doen. Ik ben ermee begonnen toen ik met pensioen ging, nu twintig jaar geleden. Het is mijn passie, die ik zondag graag met iedereen wil delen."


De eerste bierbeurs vindt plaats van 9 uur tot 15 uur in de Sint-Pauluszaal. De toegang is gratis.


(WDS)