Dries Van Langenhove krijgt felicitaties van zijn moeder: “Ik ben zo trots op mijn zoon”

Dries Van Langenhove met zijn moeder Ann.
Mozkito Dries Van Langenhove met zijn moeder Ann.
Vlaams Belang is de grote overwinnaar van de verkiezingen en Ann September (54), de moeder van Dries Van Langenhove, was gisteren de eerste om haar zoon te feliciteren. “Wat men met Dries heeft gedaan, is heel erg. Wat hij nu gepresteerd heeft, is bovenaards.”

Heel onwennig, maar apetrots op haar zoon. Met dat gevoel stapte Ann September gisteren het verkiezingshoofdkwartier van Vlaams Belang in Londerzeel binnen. De radicaal-rechtse partij scoorde in Vlaams-Brabant minder goed dan in andere provincies, maar het stemmenaantal werd wel verdriedubbeld. En de figuur van Schild & Vrienden-stichter Dries Van Langenhove was daar niet vreemd aan. Nochtans lag Van Langenhove zwaar onder vuur. Zes maanden geleden bracht een Pano-reportage onthutsende beelden over de werking van Schild & Vrienden. Van Langenhove werd beschuldigd van racisme, maar hijzelf ontkende die aantijgingen met klem. “De Pano-reporter heeft Schild & Vrienden afgeschilderd als iets dat ze helemaal niet zijn”, zegt Ann September. “Nochtans is dat een mooi initiatief. Dat men dat wou kapotmaken, vond ik heel erg. Wij hebben een heel moeilijke periode achter de rug, maar we kregen ook veel steunbetuigingen.”

Altijd gesteund

Ann September heeft haar zoon Dries altijd gesteund, door dik en dun. “Ik heb drie kinderen en ik zie hen alle drie even graag”, vertelt ze. “Ik zou er alles, maar dan ook alles voor doen, op gelijk welk moment, wat ze me ook vragen. Dat zit in mijn natuur. Ik ben pas gelukkig als zij ook gelukkig zijn. Ik ben heel trots op Dries, maar dat ben ik evengoed op mijn twee andere kinderen.”

“Wat Dries gepresteerd heeft, is eigenlijk bovenaards”, vervolgt ze. “Hij is altijd in zichzelf blijven geloven. Hij zei: ‘Moeke, ik sta recht mijn schoenen’. Dat is ook waar. Maar je moet het toch maar doen, voor iemand van 26 jaar. Ik vind het geweldig.”

Dat Vlaams Belang in onze provincie minder hoge scores haalt, is volgens de partij niet zo verwonderlijk. “Halle-Vilvoorde, en Vlaams-Brabant bij uitbreiding, krijgt al veel jaren af te rekenen met de uitbreiding en uitwijking vanuit Brussel”, zegt Klaas Slootmans, lijsttrekker voor het Vlaams parlement. “De bevolkingssamenstelling is hier helemaal anders. We zitten hier met veel anderstaligen en die stemmen niet voor het Vlaams Belang, dat weten we. Ondanks die situatie, hebben we het hier heel goed gedaan.”
58 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • lutgart Van Callenberghe

  Je mag er fier op zijn...

 • DIRK VAN DESSEL

  De VRT heeft met die bevooroordeelde ,tendentieuse uiterst politiek-correcte reportage onintentioneel uitermate efficiënte electorale propaganda voor Dries gevoerd en zo zijn bedje electoraal gespreid. Merci, VRT. Nu zal het VB ongetwijfeld voortaan ook in "Raad van Bestuur" van de VRT zetelen en hen op de vingers tikken indien Linkse politiek-correcte propaganda objectief-correcte berichtgeving zou hinderen.

 • Nicole Leysen

  U mag terecht fier zijn op uw zoon mevrouw Ann September. Recht voor de raap en consequent zeggen waar het op aankomt, gezond verstand , woorden die stroken met gedrag . Succes Dries !

 • Juliette Francois

  Ze hebben getracht hem kapot te maken met valse insinuaties maar Dries liet zich niet afschrikken. Hij gaat een mooie toekomst tegemoet. Een topstudent, no nonsense maar rechtdoor. De mama mag terecht fier zijn op haar kinderen.

 • Karine Roeland

  Proficiat, doe zo voort. Ik zou ook fier zijn, had dit mijn zoon geweest.