Discotheek Flight 90 gelast themafuif 'Flight to Paris' af

Pieter en Laurens in de lege danstempel Flight 90.
Foto Mozkito Pieter en Laurens in de lege danstempel Flight 90.
Discotheek Flight 90 in Opwijk hield zaterdagavond de deuren gesloten. De organisatoren hadden net die dag een thema-avond 'Flight to Paris' gepland. Uit respect voor de slachtoffers van de IS-aanslagen, bleef de zaak dicht.

Flight 90 organiseert twee keer per maand een thema-avond waarbij telkens een stad of land wordt uitgekozen. Zaterdagavond zou Parijs het thema zijn. Zaakvoerders Klaas De Coster en Pieter Temmerman hadden een grote opblaasbare Eiffeltoren gehuurd en de inkomhal was versierd met Franse tricolore-vlaggen. "Maar na de aanslagen hebben we beslist om het evenement te schrappen", vertellen Pieter Temmerman en manager Laurens Van Henden. "We willen op een emotioneel moment als vandaag geen polemiek veroorzaken. De timing was heel ongelukkig. We hadden niet het gevoel dat er ook maar iemand, inclusief wijzelf, wou feesten. "


De trouwe bezoekers van Flight 90 werden zaterdag al ingelicht via internet en Facebook. "De meeste mensen tonen veel begrip voor onze beslissing", zegt Pieter Temmerman. "Het was geen eenvoudige beslissing want de voorbereidingen waren af. We hadden alle decoratie en een nagemaakte Eiffeltoren ingehuurd en ook het personeel was er klaar voor. We hebben die mensen ook tijdig verwittigd dat alles afgelast werd."


Of de discotheek geen verlies boekt? "We willen geen geld verdienen op de ellende van andere mensen. De inkomgelden en de opbrengst zal er dus niet zijn, maar dat is nu van geen belang. Er is al genoeg miserie in de wereld. Eigenlijk hadden we er echt geen zin meer in. Dan moet je zo'n beslissing durven nemen." (WDS)