Carnaval komt eraan dus is het tijd voor Raddio Oppèk: feestmuziek en reclamespots in het Oppèks

De medewerkers van Raddio Oppèk starten vanaf maandag 1 april met hun uitzendingen.
Mozkito De medewerkers van Raddio Oppèk starten vanaf maandag 1 april met hun uitzendingen.
Vanaf maandag 1 april kunnen de inwoners van Opwijk en omstreken weer afstemmen op Raddio Oppèk, de gekke carnavalsradio met feestmuziek en hilarische reclamespotjes in het Oppèkse dialect.

De carnavalsstoet in Opwijk vindt dit jaar plaats op 14 april. De luisteraars van Raddio Oppèk worden vooraf al ondergedompeld in de carnavalssfeer. De initiatiefnemers van Raddio Oppèk, die voordien actief waren bij de teloorgegane lokale radio Spits FM, kregen een tijdelijke zendvergunning. De live-uitzendingen hebben plaats van maandag tot en met vrijdag, telkens van 20 tot 22 uur en in het weekend telkens van 14 tot 17 uur. De presentatie van de programma’s gebeurt door Pieter Vermeiren (Chewie), Jasper Baeyens, Jos Lelie (Jos Tet), Emily Van Aken en Sefanja Hillaert. De technische leiding is in handen van Glenn Verbesselt en Davy Moortgat.

Losse Vroidag

Op Raddio Oppèk worden onder andere de deelnemende Opwijkse carnavalsgroepen voorgesteld. “Maar we houden ook een candid-radio en we spelen in op de dagelijkse gebeurtenissen”, meldt Davy Moortgat. “En op Losse Vroidag komen de losse groepen op bezoek en houden we een Raddio Oppèk Café. Onze kickoff-party heeft plaats op zaterdag 30 maart in café De Plets.”

Het is al de negende keer dat Raddio Oppèk de lucht ingaat. De carnavalsradio is te volgen via de live-stream www.raddio-oppek.be of via de FM-band op 95.9.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • medard albrechts

    kijk uit mannen, welke figuren ge afbeeld, of het kot is weeral te klein