AD Delhaize heropent deuren na instorting dak

Dieter Debaveye van AD Delhaize Opwijk.
Mozkito Dieter Debaveye van AD Delhaize Opwijk.
De zaakvoerders van AD Delhaize in Opwijk zullen hun winkel op 10 oktober heropenen. De deuren bleven een maand dicht nadat een deel van het dak instortte.

Het dak van de AD Delhaize in Opwijk begaf het op 5 september na een hevige stortvlaag. Personeel en klanten konden tijdig geëvacueerd worden, gewonden vielen er niet. "Maar de schade aan de winkel was zo groot, dat we voor onbepaalde tijd de deuren moesten sluiten", meldt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver. "We moesten niet alleen de nodige vaststellingen laten uitvoeren, maar — nog belangrijker — ook de schade herstellen. Niet alleen aan het gebouw, maar ook in de winkel zelf. Die werkzaamheden zijn nu achter de rug."

De winkel maakt nu op woensdag 10 oktober een doorstart met een avondopening van 16 tot 22 uur. "De uitzonderlijke regenval van begin september heeft een enorme impact gehad", zegt zaakvoerder Dieter Debaveye. "Ondanks de grote materiële schade, hebben we vol goede moed alles opnieuw hersteld. We zijn blij dat we nu kunnen heropenen, en het is dankzij onze medewerkers dat dit zo snel kon. Onze klanten zullen we verwelkomen met een hapje en een drankje."
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jan van gucht

    Linkse Wim krijgt weer 30 % korting