Japanse Duizendknoop is een exotische woekerplant die ook in Beveren de kop opsteekt.
Volledig scherm
Japanse Duizendknoop is een exotische woekerplant die ook in Beveren de kop opsteekt. © Mozkito

Opstoot van exoten zoals Japanse Duizendknoop, Groen vraag aanpak

BeverenSinds enkele weken is er opnieuw een opstoot van exoten in Beveren waar te nemen en dit zowel bij de fauna als flora. Vooral Japanse Duizendknoop begint welig te tieren. Groen vraagt de gemeente om actie te ondernemen.

 1. Ardooie heeft wél zin in WK voetbal: winterbar opent al vroeger en ook Bockorcafé trekt tricolore jasje aan: “Onvervalste WK-sfeer in een winters jasje”
  PREMIUM
  Ardooie

  Ardooie heeft wél zin in WK voetbal: winterbar opent al vroeger en ook Bockorcafé trekt tricolore jasje aan: “Onvervals­te WK-sfeer in een winters jasje”

  Vlaanderen loopt nog niet warm voor het WK voetbal, maar Ardooie gaat wel een feestje bouwen. Winterbar Barthazar opent de deuren een week vroeger dan gepland als WK-chalet en staat als één blok achter onze Rode Duivels. Ook in het Bockorcafé kun je zo goed als alle matchen volgen. “Het is misschien vreemd om in putje winter voetbal te kijken, maar we gaan voor een gezellige WK- en kerstsfeer”, zegt Dieter Verbeest van Barthazar.
 2. Bibliotheek verzamelt lokaal literair talent, die boeiende Bredense verhalen brengen
  Bredene

  Biblio­theek verzamelt lokaal literair talent, die boeiende Bredense verhalen brengen

  Bibliotheek De Leestuin verwelkomt op zaterdag 1 oktober van 14 tot 17.30 uur verscheidene auteurs. Ze hebben allemaal een band met Bredene en vertellen bijzondere verhalen gelinkt aan de kustgemeente. Zo komt comedian Piv Huvluv langs, maar ook Stephan Vincke – die over zijn grootvader in het verzet vertelt – en Viviane Huyghebaert, die het bijzondere verhaal van haar groottante Elisa toelicht.