Japanse Duizendknoop is een exotische woekerplant die ook in Beveren de kop opsteekt.
Volledig scherm
Japanse Duizendknoop is een exotische woekerplant die ook in Beveren de kop opsteekt. © Mozkito

Opstoot van exoten zoals Japanse Duizendknoop, Groen vraag aanpak

BeverenSinds enkele weken is er opnieuw een opstoot van exoten in Beveren waar te nemen en dit zowel bij de fauna als flora. Vooral Japanse Duizendknoop begint welig te tieren. Groen vraagt de gemeente om actie te ondernemen.

 1. Bezorgde Looienaars wandelen uit protest tegen grootste gascentrale van ons land in Tessenderlo: “Vergas ons niet”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Bezorgde Looienaars wandelen uit protest tegen grootste gascentra­le van ons land in Tessender­lo: “Vergas ons niet”

  Zo’n vijftig bezorgde buurtbewoners verzamelden zondagochtend aan Oosterbergen in Tessenderlo om te protesteren tegen de nieuwe gascentrale van 900 megawatt. Group Tessenderlo vroeg daarvoor een vergunning aan, waarvoor de gemeente een positief advies onder voorwaarde gaf. Het is Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) die uiteindelijk de knoop op 26 oktober doorhakt, “maar tot iemand ons eindelijk hoort, blijven wij doorgaan”, aldus het Buurtcomité. Burgemeester Fons Verwimp (Vooruit-SPil) nodigt daarop iedereen met bezorgdheden uit op zijn kabinet.
 2. Spandoek van geviseerde leerkrachten ‘verwelkomt’ Tom Van Grieken bij heropstart van lokale afdeling Vlaams Belang in Ronse
  RONSE

  Spandoek van geviseerde leerkrach­ten ‘verwelkomt’ Tom Van Grieken bij heropstart van lokale afdeling Vlaams Belang in Ronse

  Er kwamen zo’n tachtig belangstellenden opdagen voor de startvergadering van Vlaams Belang Ronse in ‘t Kapittel, een zaal van de vzw Dekenale Werken van de Sint-Hermesparochie. In de nachtelijke uren werd een spandoek aan de gevel gehangen door leerkrachten die het niet nemen dat de partij leerkrachten viseert die de ideeën van Vlaams Belang kritisch benaderen.