Oplossing voor kaatsballers in de maak

De gemeente en de drie kaatsbalclubs van Zaventem hebben een eerste keer rond de tafel gezeten om een nieuwe locatie voor de sporters te vinden. De kaatsballers moeten op zoek naar een nieuw sportterrein omdat de Willem Lambertstraat binnenkort vernieuwd wordt.

Enkele weken geleden moesten de drie kaatsbalclubs van Zaventem, Santa Fe, Volkshuis en Anneke's Boys, afscheid nemen van de Willem Lambertstraat in Zaventem. In die straat haspelden ze de voorbije jaren hun kaatsbalwedstrijden af, maar door een vernieuwing zal de straat niet breed genoeg meer zijn. Daardoor moeten de clubs en de gemeente op zoek naar een nieuwe locatie.

Karel Quitmannplein

Voor zaterdag 17 september, de laatste wedstrijd van het seizoen, werd met het Karel Quitmannplein al een oplossing gevonden.

"Het zal een beetje een testcase zijn", zegt Gerald Van Roey, voorzitter van Santa Fe. "Het Quitmannplein is namelijk één van de locaties die tot het lijstje van definitieve oplossingen behoort. We hebben inmiddels met sportschepen Erik Rennen (N-VA) rond de tafel gezeten en we hebben het gevoel dat de gemeente er echt werk van maakt."

De sportschepen is ervan overtuigd dat de kaatsballers tegen de start van het nieuwe seizoen, in april volgend jaar, een nieuwe vaste locatie zullen hebben. "De verschillende opties worden onderzocht en binnen enkele maanden zullen we een beslissing nemen", aldus Rennen. (RDK)Video