Overheid heeft vragen bij verkoop Sentower Park

De overheid beloofde de eigenaar 1 miljoen investeringssteun voor het moderne paardencomplex.
Foto Borgerhoff De overheid beloofde de eigenaar 1 miljoen investeringssteun voor het moderne paardencomplex.
Dat paardencentrum Sentower Park in Opglabbeek al na één jaar te koop staat, roept ook vragen op in de commissie economie van de Vlaamse regering. De overheid beloofde de eigenaar één miljoen investeringssteun, waarvan al 600.000 euro werd gegeven. Als Sentower niet aan de voorwaarden voldoet, zal de regering het geld terugvorderen.

Ondernemer Erik Schildermans zette begin oktober zijn paardencentrum Sentower Park te koop, om zich te concentreren op andere activiteiten. Maar dat het centrum één jaar na de opening al in de etalage staat, roept bij sp.a, Open Vld en Vlaams Belang vragen op. De Vlaamse overheid beloofde namelijk één miljoen euro te investeren, waarvan al 600.000 euro werd toegekend. "Heeft het te maken met het falen van het concept? Is het een soort belegging om vervolgens met winst door te verkopen?", vraagt Bart Van Malderen (sp.a) zich af.

Steun terugvorderen

Volksvertegenwoordiger en commissielid Jos Lantmeeters (N-VA) roept op om geen paniek te zaaien. "De regering kan de steun terugvorderen, maar zover zijn we niet. Op dit ogenblik is er geen enkele aanwijzing dat de voorwaarden niet voldaan zijn. Sentower heeft nog tijd tot het najaar van 2015", zegt Lantmeeters. De twee belangrijkste voorwaarden voor steuntoekenning zijn de investering van 15.585.000 euro en creatie van dertig voltijdse jobs.


Er zijn vijf kandidaat-kopers om het complex over te nemen. "Er is ook internationale belangstelling", zegt makelaar Dirk Van Ostaeyen. (GBO)