De familie Felix uit de Neerstraat is niet van plan om voorlopig geen eieren meer te eten van de eigen kippen.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie Felix uit de Neerstraat is niet van plan om voorlopig geen eieren meer te eten van de eigen kippen. © Kristof Pieters

Op stap in Zwijndrecht, waar eitjes uit de eigen tuin te mijden zijn: “Of we daar wakker van liggen? De waarde van onze huizen, dáár liggen we wakker van”

ZwijndrechtDe PFOS-vervuiling in Zwijndrecht zorgt voor steeds meer ongerustheid nu de gemeente adviseert om geen eieren meer te consumeren van kippen uit de eigen tuin. De bewoners lijken echter meer wakker te liggen van de enorme imagoschade. “Onze gemeente wordt afgeschilderd als een chemische vuilnisbelt. Wie gaat ons huis nog willen kopen in de toekomst?”

  1. Vaccinatiecentrum krijgt hulp uit onverwachte hoek: asielzoekers uit Poelkapelle helpen mee als vrijwilliger
    Ieper/Poelkapelle

    Vaccinatie­cen­trum krijgt hulp uit onverwach­te hoek: asielzoe­kers uit Poelkapel­le helpen mee als vrijwilli­ger

    In het vaccinatiecentrum van Ieper worden sinds kort asielzoekers uit het opvangcentrum in Poelkapelle ingeschakeld als vrijwilliger. Ze komen als geroepen, nu er weer minder mensen technisch werkloos zijn en er dus heel wat helpende handen zijn verdwenen. “Diegenen die al Nederlands spreken, worden zelfs aan het onthaal ingezet”, zegt Sofie Desseyn, centrumdirecteur van het asielcentrum. “De mensen die om een prik komen, reageren veelal positief.”