Voedselbedeling Oostrozebeke heet voortaan ‘Hof van Geve’

De voedselbedeling draait grotendeels op vrijwilligers in Oostrozebeke.
RV De voedselbedeling draait grotendeels op vrijwilligers in Oostrozebeke.
De voedselhulp die via het Sociaal Huis van Oostrozebeke verloopt, heeft sinds kort een nieuwe naam: Hof van Geve. Het initiatief is recent ook verhuisd naar een grotere ruimte.

Van de voedselhulp die de gemeente organiseert maken maandelijks tien tot twintig kansarme mensen gebruik. Het initiatief had geen naam, maar daar is nu verandering in gekomen. “We hebben een oproep gedaan om een naam te bedenken en ‘Hof van Geve’ vonden we de interessantste”, zegt Vicky Desmet van het Sociaal Huis. “De vlag dekt de lading en het heeft een ludieke toets. Het kan de naamsbekendheid van deze dienst alleen maar ten goede komen.” 

Het nieuwe logo en de naam van de voedselbedeling in Oostrozebeke: Hof van Geve.
RV Het nieuwe logo en de naam van de voedselbedeling in Oostrozebeke: Hof van Geve.

In andere kelder

De dienst verhuisde recent ook van een kelder aan de ene kant van het gemeentehuis naar een kelder aan de andere kant. “We hebben er iets meer ruimte en er is geen trap, wat de veiligheid ten goede komt”, aldus Vicky. “Mensen komen bij ons 1 keer per maand op afspraak langs en dan mogen ze samen met ons enkele producten kiezen. Daar gaat een strenge selectieprocedure aan vast. We zijn vrij streng in onze toekenning. Mensen moeten ook een inspanning leveren om zich financieel te verbeteren en dat op termijn ook kunnen aantonen. Niet gelijk wie krijgt hier dus hulp, wel zij die het nodig hebben.”

Giften

Het ‘Hof van Geve’ krijgt Europese middelen via de FEAD en goederen via de voedselbedeling in Brussel en de voedselbank in Kuurne. “Daarnaast krijgen we ook dertig ingevroren maaltijden per maand van ons woonzorgcentrum”, aldus Vicky. “Verder doen we het met giften van vrijwilligers. Zo kregen we vorig jaar na de Duvelloop nog een mooi bedrag en ook de kerk en scholen deden hun duit in het zakje. Mensen mogen ook altijd voedsel brengen naar het gemeentehuis. We kunnen vooral conserven en dergelijke gebruiken.”

De voedselbedeling in Oostrozebeke verhuisde recent naar een grotere ruimte.
RV De voedselbedeling in Oostrozebeke verhuisde recent naar een grotere ruimte.