Vijf jaar cel voor elf messteken

Vijf jaar cel voor elf messteken en een uit de muur gesleurde geldautomaat. Dat oordeel velde de rechtbank voor een 22-jarige jongeman die eind oktober de man uit Deinze die hem onderdak aanbood, te lijf ging.

De twintiger op de dool uit Oostrozebeke, die op het moment van de feiten gedrogeerd was, viel aan omdat zijn slachtoffer iets zou gezegd hebben over zijn zus en moeder. "Als iemand hen bedreigt, gaat dat er bij mij niet in", was zijn magere uitleg. "Daarom stak u uw slachtoffer 11 keer neer, waaronder 6 in de buurt van zijn buik, terwijl die geen weerwerk bood. Uw normbesef is ernstig verstoord", aldus de rechter.


Bank beroofd


Dat laatste werd eens te meer duidelijk toen de beklaagde na de poging doodslag ook nog een bank probeerde te beroven aan het rondpunt Martinus in Deinze. Met hetzelfde mes waarmee hij de Deinzenaar had gestoken, probeerde hij geld uit de muur te halen bij drie automaten. Een van de drie automaten sleurde hij zelfs helemaal uit de muur. De politie kon hem ter plaatse oppakken en sindsdien zat de agressieveling in voorhechtenis. De beklaagde is ondanks zijn jonge leeftijd geen onbekende voor het gerecht: hij verkeert in staat van wettelijke herhaling en krijgt geen uitstel van straf. (SVDA)