Vanessa opent snoepwinkeltje La Zoetje

Vanessa en haar man Andy in hun snoepwinkel.
Foto VDI Vanessa en haar man Andy in hun snoepwinkel.

Vanessa Lasou en haar man Andy Verschelde hebben in de Hoogstraat 61 in Oostrozebeke het snoepwinkeltje La Zoetje, een speelse verwijzing naar het aanbod en haar naam, geopend. Daarmee gaat een kinderdroom van Vanessa in vervulling. "Er was nog geen snoepwinkeltje in Oostrozebeke en ik denk wel dat dit een mooie aanvulling op het handelsaanbod kan zijn", vindt ze. "We hebben voor elk wat wils, van schepsnoep tot pralines. Ik verkoop ook suikervrij snoep en heel wat snoep uit de tijd van toen. Denk maar aan zure bollen, borstbollen, zwarte Belga's en zoethout. Verder zijn er ook leuke snoeptaarten, koekjes en speciale cava en advokaat."


Het koppel heeft de winkel geopend in een klassieke woning, die ze zelf hebben gerenoveerd. "Alleen de vloer hebben we bewaard omdat die wel in het nostalgisch aspect past", vertelt Vanessa. "Normaal sta ik in voor de bediening, maar ik maak ook deel uit van een familie kermiskramers. Tussen Pasen en oktober trekken we in Zuid-West-Vlaanderen rond met vijf kermiskramen, van een eendjes- tot ballengooikraam. In die periode zal mijn moeder inspringen in de winkel."


La Zoetje is open van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 18 uur. Op vrijdag - tijdens de wekelijkse marktdag - is de zaak doorlopend open. Op zondagnamiddag en maandag is ze gesloten. Meer info op Facebookpagina La Zoetje. (VDI)