Tractor raakt wagen in Turkse trouwstoet: zes gewonden, onder wie drie kinderen

De Citroën C4 van het Turkse gezin strandde in een haag.
Hans Verbeke De Citroën C4 van het Turkse gezin strandde in een haag.
Op het beruchte kruispunt De Verre Ginste in Oostrozebeke raakten zaterdagavond bij een ongeval zes mensen gewond. Bij de slachtoffers is een Turks gezin met drie kinderen uit Borgerhout. Ze maakten deel uit van een trouwstoet die even tevoren voor overlast zorgde in Meulebeke. De botsing werd geregistreerd door een dashcam.

Het ongeval gebeurde iets na half zes op het kruispunt van de Gentstraat met de Wakkensteenweg in Oostrozebeke, in de volksmond gekend als De Verre Ginste. Een colonne auto’s dwarste het kruispunt. Eén van de achterste voertuigen, een Citroën C4, deed dat zonder stoppen en werd gegrepen door een tractor, bestuurd door een landbouwer die wat verderop woont en in de richting van Wakken reed. De klap was bijzonder hevig. De Citroën C4 belandde in een haag, de tractor kwam gedeeltelijk in schaar te staan. De tractorbestuurder werd preventief naar het ziekenhuis overgebracht, de man was fel onder de indruk van het ongeval. In de personenwagen raakten een 42-jarige man, zijn 35-jarige vrouw en hun drie kinderen gewond maar geen van hen is er erg aan toe. De bestuurder van de Citroën C4 legde wel een positieve ademtest af.

De tractor kwam door de klap gedeeltelijk in schaar te staan.
Hans Verbeke De tractor kwam door de klap gedeeltelijk in schaar te staan.

Trouwstoet met twintigtal wagens

De Citroën C4 maakte deel uit van een trouwstoet die even tevoren voor lichte overlast had gezorgd in Meulebeke. Een colonne van een twintigtal auto’s draaide enkele keren op een rotonde. In enkele voertuigen stonden mannen rechtop, door het open dak zwaaiden ze met Turkse vlaggen en maakten ze lawaai. Daarna reden ze in de richting van de plek waar even later het zware ongeval zou gebeuren. Het gezelschap was vermoedelijk op weg naar de snelweg om huiswaarts te rijden. Enkelen hielden halt na het ongeval maar maakten zich uit de voeten toen de politie arriveerde.

De Citroën C4 van het Turkse gezin uit Borgerhout strandde in een haag.
Danny Sagaert De Citroën C4 van het Turkse gezin uit Borgerhout strandde in een haag.52 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • JOHNNNY Fold

  Alcohol is verboden toch volgens de turkse samenleving ? Of mag het enkel bij trouwfeesten ? Ik kan niet volgen en die citroen kon dat blijkbaar ook niet.

 • Fred Valk

  Trouwstoet of niet het verkeersreglement moet men respecteren we zijn hier nog niet in Turkije

 • Robert DE REU

  Nu begrijp ik waarom zijn zogenaamde vrienden het hazepad kozen toen ze de Politiesirenes hoorden, zullen wellicht allemaal onder invloed van Alchohol zijn geweest.

 • Dirk VdBergen

  Hopelijk heeft de tractorbestuurder niet te veel last en schade !

 • Gino Denil

  Trouwstoeten moeten niet anders binnen de regels, Mr Yassin Ben akari. Stoeten op de openbare weg zijn hier zonder voorafgaandelijke toestemming gewoon niet toegelaten. En ik vermoed dat buitenlanders in Turkije ook zo maar hun zin niet kunnen doen op de openbare weg.