Politiezone Midow gaat opnieuw voor dalend resultaat in BOB-campagne

De politie van de zone Midow (archiefbeeld) zet opnieuw haar beste beentje voor tijdens de BOB-campagne. Ze hoopt van u en ik hetzelfde, als het op alcoholgebruik en rijden aankomt.
Hans Verbeke De politie van de zone Midow (archiefbeeld) zet opnieuw haar beste beentje voor tijdens de BOB-campagne. Ze hoopt van u en ik hetzelfde, als het op alcoholgebruik en rijden aankomt.
Ook de politiezone Midow neemt deze winter opnieuw deel aan de BOB-campagne. “We streven opnieuw naar een daling van het aantal overtreders”, zegt Nico Demeyere.

De politiezone Midow tekent al jaren voor een puik resultaat als het gaat over aantal positieve ademtesten. “In de vorige wintercampagne namen we 2.155 ademtesten af”, weet Nico Demeyere. “1,76 procent van de bestuurders was positief. Dat is iets minder dan het jaar voordien en behoorlijk onder het provinciaal gemiddelde van 2,3 procent. We denken dat mensen zich steeds bewuster worden van het feit dat alcohol en rijden niet samengaan.”

Eén keer per week in de vooravond en één keer per weekend zal intensief gecontroleerd worden in de politiezone Midow. “Alle bestuurders die passeren, moeten stoppen en een ademtest afleggen”, zegt Demeyere. “Daar ligt echt de focus op. Tijdens de controles zullen we regelmatig veranderen van locatie om de tam-tam voor te blijven. Controles raken tegenwoordig erg snel bekend via sociale media en dan missen ze natuurlijk een stuk hun doel.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.