Peloezefeesten en andere zomeractiviteiten geannuleerd

Geen Peloezefeesten in Oostrozebeke dit jaar... en dus blijft het grasveld leeg.
VDI Geen Peloezefeesten in Oostrozebeke dit jaar... en dus blijft het grasveld leeg.
Het gemeentebestuur van Oostrozebeke annuleert alle eigen activiteiten tot en met 31 augustus. Ook de Peloezefeesten tijdens het weekend van 3 tot 5 juli worden geannuleerd. Deze jaarlijkse inzet van de zomer zal dit jaar helaas niet doorgaan. Daarnaast worden ook het jaarlijkse Tuinfeest van WZC Rozenberg en de Zwarte Mart geannuleerd.

Afstand houden (minstens 1,5 meter), handhygiëne en mondmaskers zullen de komende maanden een belangrijk en essentieel deel uitmaken van ons sociaal leven. Het is praktisch en logistiek onmogelijk om deze essentiële maatregelen georganiseerd te krijgen voor de evenementen, laat staan te garanderen. Deze federale maatregelen zijn ook van toepassing voor evenementen van verenigingen en particulieren. Het gemeentebestuur adviseert, op basis van de federale maatregelen, aan verenigingen en inwoners om een goede evaluatie te maken van geplande evenementen.

De culturele - en sportinfrastructuur en het jeugdhuis blijven momenteel gesloten. De bibliotheekwerking blijft omgevormd tot de afhaaldienst. De buitenschoolse kinderopvang De Wiemkes is open onder de strikte toepassing van de maatregelen voor kinderen die niet thuis kunnen opgevangen worden. WZC Rozenberg werkt achter gesloten deuren en is niet toegankelijk voor publiek.