Heraanleg kerkplein en wegenwerken op De Ginste

Het kerkplein op De Ginste.
Google Street View Het kerkplein op De Ginste.
Deze maand starten op De Ginste een reeks ingrijpende wegen- en rioleringswerken. Op de agenda staan rioleringswerken, het uitdiepen, verbreden en inbuizen van grachten en de heraanleg van het kerkplein.

De werken vinden plaats in de Molsten-, Grot- en Vijf Eikenstraat. Bedoeling is het regenwater naar de nabijgelegen Mandel te draineren. Vuil water gaat dan richting riolen die naar het zuiveringsstation lopen. Alle woningen in die buurt zijn daardoor verplicht een gescheiden afvoer te plaatsen. In de omgeving van de Sint-Jozefskerk wordt de gracht ingekokerd. Door de werken moet ook het wegdek opengebroken worden. Na de heraanleg van het kerkplein komen er twee parkeerplaatsen voor elektrische wagens bij. De gemeente maakt van de gelegenheid gebruik om op het parcours ook LED-verlichting te installeren.

Verschillende fases

De eerste fase van de werken is gestart en daarin komen het kerkplein en de Grotstraat aan de beurt. De werken duren tot februari 2020. De gemeente belooft over alle fases en omleidingen te communiceren. De werken in de Vijf Eikenstraat vinden plaats in twee fases. Die starten in februari en duren tot maart. De fase daarna loopt van mei tot augustus 2020. In de Molstenstraat starten deze maand al werken, die tot januari duren. De aanleg van nieuwe grachten in de Grotstraat start in december en loopt tot maart. Tot slot duren de werken in de Boomgaardstraat van november tot februari 2020.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.