Gemeente weigert omgevingsvergunning voor biolegkippenbedrijf

De oude hoeve in de Hoogleenstraat in Oostrozebeke.
VDI De oude hoeve in de Hoogleenstraat in Oostrozebeke.
De gemeente Oostrozebeke heeft de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor een biolegkippenbedrijf op de site van de voormalige hoeve Lannoo in de Hoogleenstraat geweigerd. Een koppel wil er een bedrijf voor achttienduizend kippen opstarten, maar botst voorlopig op een neen.

In de plannen is sprake van een nieuwe kippenstal met mestopslagplaats. De helft van de omliggende gronden zou dienen als uitloopzone voor biokippen. De kippenstal zou parallel met de Hoogleenstraat tussen de bestaande hoeve en de Mandel komen te liggen.

Buurtbewoners trokken al vlug aan de alarmbel en vreesden voor geur- en lawaaihinder en het verstoren van het uitzicht. Uiteindelijk kwamen er 59 bezwaarschriften binnen bij de milieudienst van de gemeente. “De omgevingsambtenaar heeft die behandeld en heeft ons daarna geadviseerd”, vertelt gemeentesecretaris Guy De Pourcq. “Het resulteerde in een negatief advies van het schepencollege.”

De aanvragers zijn ontgoocheld en gaan beroep aantekenen bij de deputatie van de provincie West-Vlaanderen. Die heeft dan zestig dagen om een beslissing te nemen. “Meer willen we in het belang van dat onderzoek voorlopig niet kwijt”, zegt Robbert-Jan Coens.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.