Geen rijbewijs? Ach, dat maakt toch niet uit?

politierechtbank in Kortrijk
Hans Verbeke politierechtbank in Kortrijk
Omdat hij maar blijft met de auto rijden terwijl z’n rijbewijs is ingetrokken, heeft de politierechter in Kortrijk een man uit Oostrozebeke negen maanden rijverbod gegeven. Jeffrey B. moet ook een boete betalen van ruim 4.000 euro.

De politie betrapte op 29 oktober 2018 Jeffrey B. achter het stuur van een Toyota, eigendom van Wim D. uit Oostrozebeke. De verbalisanten hadden bijzondere belangstelling voor B., omdat ze wisten dat hij er niet voor terugschrok om te rijden zonder dat hij over z’n rijbewijs beschikte. Ook nu bleek dat weer zo. 

Op 11 oktober, amper veertien dagen voordien dus, was Jeffrey B. al eens betrapt. De rechter was niet mals en veroordeelde hem bij verstek tot negen maanden rijverbod en een fikse boete. 

Wim D., die ook terechtstond, kreeg 2.000 euro boete omdat hij verschillende keren de reservesleutels van zijn Toyota achterliet bij B., terwijl hij wist dat die laatste z’n rijbewijs was ingetrokken. 

“Bij de inbreuk van 11 oktober verklaarde u nog niet op de hoogte te zijn van de intrekking maar toch laat u veertien dagen nadien hetzelfde gebeuren”, sprak de rechter. “Dat is laakbaar.” 

Jeffrey B. lijkt zich na z’n jongste veroordeling meer te zullen houden aan wat kan en mag. Op z’n Facebookprofiel postte hij een bericht waarin hij liet weten op zoek te zijn ‘naar iemand met een rijbewijs die een paar uurtjes tijd heeft’. Het bericht werd echter nadien weer verwijderd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.