Begraafplaats minder toegankelijk door vergroeningswerken

Zicht op de afscheidsplaats en strooiweide.
Andy Malengier Zicht op de afscheidsplaats en strooiweide.
Tegen 2065 moeten de Oostrozebeekse begraafplaatsen in de Kalbergstraat en op De Ginste omgevormd zijn tot parkbegraafplaatsen. 

Die werken zullen in fasen verlopen en eind augustus, begin september wordt gewerkt op de begraafplaats in het centrum. Het is de bedoeling dat deze begraafplaats de komende jaren een stuk groener word, met urnenvelden, kleinere columbariumelementen en een urnenbos. Verder komen er een aparte afscheidsruimte bij de kinderbegraafplaats en sterretjesweide en achteraan de begraafplaats een afscheidsplaats en strooiweide met zicht op de Mandelvallei. Daarnaast zal de begraafplaats twee extra toegangspunten krijgen: op de Tieltsteenweg en via het park achter de Zilvertorens.

In eerste instantie worden straks enkele paden uitgebroken. “We gaan paden in gras aanleggen”, klinkt het bij het gemeentebestuur. “Vervolgens zal er tussen de grafzerken op bepaalde plaatsen beplanting en lavasubstraat worden aangebracht om het onderhoud binnen de perken te houden en een meer uniform beeld te verkrijgen. Hierdoor is het mogelijk dat beplanting of losse verharding - die voor en tussen de graven werd aangebracht door de nabestaanden - zal verdwijnen.” 

De begraafplaats zal door deze werken tijdelijk minder toegankelijk zijn. Het gemeentebestuur excuseert zich nu al voor het eventuele ongemak. 

Een blik op de begraafplaats zoals die er in 2065 moet uitzien.
Andy Malengier Een blik op de begraafplaats zoals die er in 2065 moet uitzien.
De nieuwe inkom van de begraafplaats en zicht op de toegangsdreef.
Andy Malengier De nieuwe inkom van de begraafplaats en zicht op de toegangsdreef.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.