Zestiger krijgt lichtere straf in beroep voor drugshandel in café Marabout

Het Gentse hof van beroep.
Wannes Nimmegeers Het Gentse hof van beroep.
Een 60-jarige man uit Oostkamp heeft in het Gentse hof van beroep een lichtere straf gekregen, een werkstraf van 240 uur. Hij had een zware drugshandel op poten gezet in het intussen failliete café Marabout langs de Spoorwegstraat in Sint-Michiels. In eerste aanleg kreeg de man drie jaar cel.

Philip R., die banden zou hebben met de beruchte motorbende Hells Angels, werd op 15 oktober 2014 in zijn nieuwe Chrysler betrapt met 7 gram cocaïne. Bij huiszoekingen bij hem en zijn vrouw, die één jaar cel kreeg, werd liefst 1,8 kilogram cocaïne gevonden en meer dan 200 gram cannabis, goed voor een marktwaarde van 100.000 euro. Ze bleken de drugs te dealen in café Marabout. Twee kompanen van hem kregen samen een verbeurdverklaring van bijna 25.000 euro, S. kreeg een celstraf van zes maanden met uitstel, V. een werkstraf van 120 uur.

Het hof oordeelde dat een deel van de tenlasteleggingen niet bewezen waren waardoor R. er vanaf komt met een werkstraf van 240 uur. Er is wel een verbeurverklaring uitgesproken van 5.000 euro en een Mercedes werd ook verbeurd verklaard.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.