Westtoer opent dit najaar avontuurlijke wandellus in Nieuwenhovebos

In de wandellus brengt Westtoer belevingselementen aan.
Debbie Steyaert - SDPhotography In de wandellus brengt Westtoer belevingselementen aan.
Het provinciebedrijf Westtoer opent dit najaar nog een avontuurlijke wandellus van 2,5 kilometer doorheen het Nieuwenhovebos in Oostkamp. De route is bedoeld voor gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar.

Met het project Expeditie Bulskampveld wil Westtoer gezinnen met jonge kinderen laten kennismaken met het gelijknamige landschapspark. Momenteel zijn al drie wandellussen geopend in Kruiskerke, Wingene en het Bulskampveld zelf. Dit najaar volgens nog twee expedities, waaronder één in het Oostkampse Nieuwenhovebos.

De wandellussen willen de kinderen op avontuurlijke wijze laten kennismaken met de bossen van het Landschapspark Bulskampveld. Met behulp van houten palen met een afbeelding van een stiertje zal Westtoer de wandelaars de weg wijzen. Langs het parcours zullen speelnatuur en belevingselementen aangebracht worden. De gemeente zal instaan voor de keuring en het onderhoud.

Het wandelparcours zal voor een duur van minimum tien jaar worden uitgewerkt. Voor de uitwerking en promotie ervan trekt de gemeente 4.630 euro budget uit. Intussen verlengde de gemeente ook haar samenwerkingsovereenkomst met Westtoer tot eind 2025.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean De Bleu

    Mooi initiatief, zo mogen er nog meer komen.