Werken in Proosdijstraat naderen hun einde: laatste deel van straat moet tegen bouwverlof afgewerkt zijn

De werken in de Proosdijstraat gaan een laatste fase in.
Gemeente Oostkamp De werken in de Proosdijstraat gaan een laatste fase in.
De werken langs de Proosdijstraat in Hertsberge gaan een laatste fase in. Dinsdagnacht wordt het laatste deel van de straat gebetonneerd. Tegen het bouwverlof moet de weg volgens het gemeentebestuur opnieuw kunnen opengaan. 

De werken in de Proosdijstraat zijn intussen al meer dan een jaar aan de gang. De verkeersveiligheid langs de belangrijke verbindingsas tussen Ruddervoorde en Beernem wordt aangepakt en er wordt ook een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. In de nacht van dinsdag op woensdag betonneert de aannemer het wegdek ter hoogte van de Kraaiveldstraat. Om de kwaliteit van het wegdek te garanderen, moet het beton nadien enkele weken uitharden. Tijdens de uithardingsperiode zal de straat verder worden afgewerkt. Volgens het gemeentebestuur moet de Proosdijstraat uiterlijk tegen het bouwverlof kunnen worden opengesteld. 

Tussen de Kraaiveldstraat en Sint-Jansdreef wordt de maximum toegelaten snelheid verlaagd naar 50 km/uur. Met twee poorteffecten zullen de bestuurders erop attent worden gemaakt dat ze de dorpskern zijn binnengereden. Daarnaast is tussen de Breeweg en Kraaiveldstraat ook een dubbelrichtingsfietspad aangelegd, zodat fietsers uit de Breeweg de Proosdijstraat pas moeten oversteken ter hoogte van de Kraaiveldstraat. Het fietspad aan de overkant is behouden. Tot slot zal het huishoudelijk afvalwater door de aanleg van het gescheiden rioleringsstelsel ook eerst gezuiverd worden, vooraleer het in de plaatselijke beken wordt geloosd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.