VIDEO. Bestuurster rijdt apotheek Delputte binnen met Mini Cooper: “Ik moest uitwijken voor andere wagen”

In het centrum van Oostkamp is donderdagnamiddag een Mini Cooper in apotheek Delputte gereden. De 49-jarige bestuurster uit Izegem moest uitwijken voor een andere wagen en verloor zo de controle over haar stuur. Ze raakte lichtgewond, net als een vrouw in de apotheek.

Het spectaculaire ongeval vond omstreeks 17 uur plaats in volle avondspits. Hoe de crash precies kon gebeuren, was aanvankelijk onduidelijk. De 49-jarige bestuurster uit Izegem verklaart zelf hoe ze uit de richting van Brugge kwam gereden, toen plots een grijze wagen vanuit het steegje naast de Vrije Basisschool Sint-Pieter de Kortrijksestraat wilde opdraaien. “Ik deed er alles aan om hem te ontwijken, maar raakte zo van de weg af”, vertelt de vrouw. “Ik handelde in een reflex en ben zelf erg geschrokken. Die wagen dook plots voor me op.” Door het uitwijkmanoeuvre verloor de Izegemse de controle over het stuur van haar Mini Cooper. Ze reed dwars door de glazen schuifdeur van apotheek Delputte en kwam uiteindelijk in de zaak tot stilstand. 

Als bij wonder vielen er bij het ongeval geen zwaargewonden. De bestuurster van de Mini raakte lichtgewond en mocht donderdagavond nog het AZ Sint-Lucas verlaten. Ook een vrouw die aanwezig was in de apotheek werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De schade aan de apotheek is groot, al liep het gebouw zelf geen averij op. De glazen toegangsdeur en een deel van de vitrine zijn wel volledig vernield en werden door de brandweer verwijderd. Of de apotheek vrijdag kan opengaan, is nog niet duidelijk.

De Mini Cooper kwam in het midden van de apotheek tot stilstand.
SDVO De Mini Cooper kwam in het midden van de apotheek tot stilstand.
De Mini Cooper kwam in het midden van de apotheek tot stilstand.
SDVO De Mini Cooper kwam in het midden van de apotheek tot stilstand.
De Mini Cooper kwam in het midden van de apotheek tot stilstand.
SDVO De Mini Cooper kwam in het midden van de apotheek tot stilstand.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.