Verdachte van autodiefstal opgepakt dankzij alerte wijkinspecteur

Een zoekactie op het industrieterrein De Leite leverde aanvankelijk niets op.
Google Street View Een zoekactie op het industrieterrein De Leite leverde aanvankelijk niets op.
In het centrum van Ruddervoorde is woensdagmiddag een verdachte van een autodiefstal gearresteerd. Een alerte wijkinspecteur van de politie Het Houtsche merkte het geseinde voertuig op en verwittigde zijn collega’s. 

De wagen werd maandag gestolen in Roeselare en stond sindsdien geseind. Woensdagvoormiddag merkte de wijkinspecteur van het Houtsche het geseinde voertuig op in de buurt van het industrieterrein De Leite in Ruddervoorde. Verschillende van zijn collega’s kwamen in bijstand voor een zoekactie naar de gevluchte autodief. Met de hulp van naburige zones kamden de agenten de industriezone uit. De klopjacht werd na enkele uren eerst afgesloten zonder resultaat, maar even later kon de verdachte alsnog gearresteerd worden. “Hij werd opgemerkt in de buurt van het kerkhof van Ruddervoorde, nadat we zijn beschrijving hadden verspreid”, zegt woordvoerster Lien Vermeersch van de politie Het Houtsche. “Het onderzoek wordt verdergezet door de collega’s van de politiezone RIHO.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.