Studie rond werken in Sijslostraat van start: gemeente wil nieuwe fietspaden aanleggen en wegdek vernieuwen

De Sijslostraat in Ruddervoorde.
Google Street View De Sijslostraat in Ruddervoorde.
Het gemeentebestuur wil de fietspaden en het wegdek in de Sijslostraat in Ruddervoorde aanpakken. Tegelijk wil het ook een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen. De werken zouden binnen een viertal jaar plaatsvinden en meer dan 3 miljoen euro kosten.

Het wegdek in het stuk Sijslostraat tussen de Zedelgemsestraat en de grens met Loppem is al langer aan vernieuwing toe. Het gemeentebestuur vroeg intussen de nodige subsidies aan bij de Vlaamse Overheid en stelde een studiebureau aan als ontwerper. Naast een nieuw wegdek worden in de Sijslostraat ook een gescheiden rioleringsstelsel en nieuwe fietspad aangelegd. Het bestaande dubbelrichtingsfietspad tussen de Zedelgemsestraat en Veldhoekstraat blijft bestaan, maar wordt opnieuw aangelegd in beton. In het volgende deel naar Loppem op zou aan beide zijden van de rijbaan een fietspad komen. De kosten van het totale project worden geraamd op ruim 3,2 miljoen euro, waarvan een deel zou gesubsidieerd worden door de Vlaamse Overheid. Een exacte timing van de werken is nog niet gekend. Het gemeentebestuur mikt voor de uitvoering op 2022-2023.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.