Stevige wind zorgt her en der voor kleine stormschade: brandweer moet vooral takken ruimen

De brandweer verwijderde de zware tak van de rijbaan.
JVM De brandweer verwijderde de zware tak van de rijbaan.
De hevige rukwinden zorgen voorlopig nergens voor grote problemen. De brandweer van de Hulpverleningszone 1 kreeg zaterdag rond de middag een 15-tal oproepen voor kleine gevallen van stormschade.

De brandweerpost van Oostkamp moest onder meer uitrukken naar de Sijslostraat in Ruddervoorde. In het stuk richting Loppem was een zware tak door de sterke wind op de rijbaan beland. De brandweermannen hadden uiteindelijk weinig moeite met het verwijderen van de tak. Tijdens de interventie was de weg plaatselijk even afgesloten voor het verkeer. In de Sint-Pietersgroenestraat in Sint-Pieters, bij Brugge, dreigde een lichtarmatuur dan weer naar beneden te komen. De brandweer snelde ter plaatse om erger te voorkomen. In de Potterierei, pal in het centrum van Brugge, kwam kort nadien dan weer een deel van een boom op een geparkeerde wagen terecht. De auto werd getakeld. Het KMI kondigt voorlopig nog tot middernacht code geel af. Aan de kust waarschuwt het voor een krachtige zuidwestenwind, met rukwinden tot 80 kilometer per uur of meer.

Langs de Potterierei viel een boom op een geparkeerde wagen.
JVM Langs de Potterierei viel een boom op een geparkeerde wagen.
De brandweer maakte de Sijslostraat snel weer vrij.
JVM De brandweer maakte de Sijslostraat snel weer vrij.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.