Oudste kerstkind van West-Vlaanderen viert 106 jaar

Julia Meulemeester
Bart Huysentruyt Julia Meulemeester
In woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde is Julia Meulemeester 106 jaar geworden. Ze is het oudste kerstkind van West-Vlaanderen. 

Julia is geboren op 25 december 1913 in Ruddervoorde, waar ze ook haar man Michel Maes leerde kennen. Na de Tweede Wereldoorlog verhuist het koppel naar Heist waar ze samen 32 jaar lang een drankenhandel hebben gerund. Daarna keerden ze terug naar Ruddervoorde. Ze kregen vijf zonen. In 1996 verloor Julia haar echtgenoot waarna ze nog zeventien jaar alleen woonde in de Torhoutsestraat. Pas op 17 oktober 2013 - ze was toen al 99 jaar oud - verhuisde Julia naar woonzorgcentrum Ter Luchte. Julia maakte haar 106de verjaardag niet bewust mee. Ze is er niet best aan toe en de viering in het woonzorgcentrum werd afgeblazen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.