Ook streekgenoten nemen afscheid van Stephanie Buffel

Stephanie Buffel - De Buysser.
BELGA Stephanie Buffel - De Buysser.
Aan de Heilige Maria Moeder Godskerk in Beernem hebben gisterenmorgen ook enkele streekgenoten afscheid genomen van Stephanie De Buysser (39), de echtgenote van KRC Genk-aanvoerder Thomas Buffel.

De middenvelder groeide op in Ruddervoorde en speelde bij de jeugd van KDC Ruddervoorde. Eric Vansteelandt en ex-geletruidrager Willy Van Neste - twee Ruddervoordenaars - kennen hem en Stephanie uit die periode. "Zijn ouders wonen nog steeds in onze gemeente", vertellen ze. "Stephanie kwam samen met Thomas geregeld bij hen op bezoek. We zijn hier als steun voor Thomas en zijn ouders."

Voormalig Cercle-woordvoerder Pol Van Den Driessche.
Benny Proot Voormalig Cercle-woordvoerder Pol Van Den Driessche.

Eerbetoon

Buffel speelde in zijn jeugd ook voor Cercle Brugge. Ex-jeugdvoorzitter Chris Verbeke leerde Stephanie in die tijd kennen. "Haar broer Klaus speelde samen met Thomas bij de U15 toen ik afgevaardigde was", zegt de man. "Een groot eerbetoon aan Stephanie is hier op zijn plaats. Al lost dat voor Thomas niet veel op."

Chris Verbeke, ex-jeugdvoorzitter van Cercle Brugge.
Benny Proot Chris Verbeke, ex-jeugdvoorzitter van Cercle Brugge.

Groot respect

Voormalig woordvoerder van Cercle, Pol Van Den Driessche, barstte na de uitvaart in tranen uit. "Dit is zo onrechtvaardig", snikt hij. "Stephanie leek mij een erg timide vrouw. Niet het type voetbalvrouw zoals je vaak in de boekjes ziet. Ik heb groot respect voor de manier waarop ze haar afscheid voorbereidde en hoe ze daarmee omging tegenover haar twee zoontjes. Ik hoop dat Thomas dit te boven komt." (SDVO)