Nieuwe verkeerslichten aan op- en afrit E40 zorgen voor veel ergernis: Agentschap Wegen en Verkeer bekijkt situatie binnenkort

De verkeerslichten zorgen voor heel wat ergernis.
Gemeente Oostkamp De verkeerslichten zorgen voor heel wat ergernis.
De nieuwe verkeerslichten aan de op- en afrit van de E40 richting Brussel in Oostkamp zorgden de voorbije weken voor heel wat ergernis bij bestuurders die uit de richting van Oostkamp kwamen. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat de situatie binnenkort ter plaatse  bekijken.

Sinds de plaatsing van de verkeerslichten in de Hertsbergsestraat is het dan wel gedaan met files op de afrit van de E40 zelf, maar op de lokale wegen is het tijdens de spitsuren bij momenten wel bijzonder lang aanschuiven. Op sociale media regende het de voorbije weken dan ook negatieve berichten van geërgerde bestuurders. Volgens burgemeester Jan de Keyser (CD&V) gaat het Agentschap Wegen en Verkeer de situatie binnenkort evalueren. “De lichten aan de E40 zijn een maand in werking”, zegt hij. “Zoals elke nieuwe situatie vraagt ook deze vernieuwing een aanpassing van zowel bestuurders als fietsers. Alle feedback die we tot nu toe ontvingen werd aan het AWV overgemaakt. Zij vinden de inbreng van weggebruiker zeker belangrijk en baseren zich onder meer op deze bevindingen om bijsturen te doen. Binnenkort zitten we hierover samen.” 

Feedback

Volgens de Keyser wordt ook de verkeersstroom op het volledige traject tussen de op- en afrit van de E40 en de brug van Steenbrugge onder de loep genomen. “Die studie moet aantonen welke structurele maatregelen op langere termijn nodig zijn om het verkeer tussen beide punten vlotter te kunnen laten verlopen. Het plaatsen van de verkeerslichten is een tussentijdse ingreep om op korte termijn de verkeersveiligheid op de afrit en die voor de fietsers te verhogen.” Wie opmerkingen heeft over de verkeerssituatie aan de nieuwe lichten, kan die per mail doorsturen naar het adres openbarewerken@oostkamp.be.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johan Traescys

    Bwa valt goe mee hoor. Ik passeer er bijna dagelijks. Met de speed pedelec :-D