Exclusief voor abonnees

Nieuwe nationaal voorzitter van Jong N-VA heeft West-Vlaamse roots: “Terugkeren naar de provincie doet me nog steeds deugd”

Lawrence Vancraeyenest is een geboren West-Vlaming.
Marc De Roeck Lawrence Vancraeyenest is een geboren West-Vlaming.
Lawrence Vancraeyenest (33) werd afgelopen zomer nationaal voorzitter van Jong N-VA en is sinds januari ook schepen in het Antwerpse Edegem. De roots van de dertiger liggen echter in West-Vlaanderen. Lawrence groeide op in Roeselare en woonde ook in Waardamme. “Terugkeren doet me nog steeds ontspannen”, vertelt hij.

Het zijn drukke tijden voor Lawrence Vancraeyenest. Nadat hij in januari schepen werd in z’n thuisbasis Edegem, nam hij halfweg augustus ook de fakkel over als nationaal voorzitter van Jong N-VA. Ontsnappen aan de drukte doet de geboren West-Vlaming af en toe door terug te keren naar z’n geboortestreek. “Antwerpen is een leuke provincie en Edegem een toffe en mooie gemeente, maar het is toch helemaal anders dan de bossen in West-Vlaanderen”, vertelt hij. “Ik keer graag nog eens terug naar mijn heimat, waar toch nog veel meer open ruimte terug te vinden is en ook wat minder file. Ik kan me er perfect ontspannen.”

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.