Nieuwe doorsteek voor fietsers moet Walstraat met Kortrijksestraat verbinden

Naast het toekomstige wooncomplex komt ook een doorsteek voor fietsers.
Benny Proot Naast het toekomstige wooncomplex komt ook een doorsteek voor fietsers.
In het centrum van Oostkamp wordt gewerkt aan een nieuwe, veilige doorsteek voor fietsers. Het pad moet de Walstraat verbinden met de Kortrijksestraat en zal ’s nachts worden afgesloten.

De gemeente maakt in het kader van de toekomstvisie Oostkamp 2030 werk van veilige wandel- en fietstrajecten in Oostkamp. Vorig jaar werd tussen de Rustoordstraat en Brugsestraat de Sint-Jozefswegel ingehuldigd en vorig maand ging ook aan het JOC al een nieuwe fietsdoorsteek open. Door de aankoop van een woning wordt binnenkort een doorsteek gecreëerd tussen de Fabiolalaan en de rotonde Kortrijksestraat/Siemenslaan en nu maakt de gemeente ook werk van een veilige fietsverbinding pal in het centrum. 

Deel van woonproject

Naast optiekzaak “Het Oog” wordt momenteel het woonproject Michiel I gerealiseerd. Het gemeentebestuur sloot drie jaar geleden met de projectontwikkelaar al een intentieverklaring af om op het perceel ook een doorsteek voor fietsers aan te leggen. Fietsers en voetgangers zullen het pad kunnen gebruiken als veilige verbinding tussen de Kortrijksestraat en Walstraat. “De doorsteek zal tussen 7 en 20 uur open gesteld worden en in de zomer tot 21 uur”, zegt burgemeester Jan de Keyser (CD&V). “Buiten die uren wordt de doorsteek uit veiligheidsoverwegingen afgesloten met een elektrisch bedienbare poort. We willen daarmee ook de nachtrust van de omwonenden garanderen.” 

De gemeente Oostkamp zal instaan voor het onderhoud en de verlichting van het pad. Om de aanleg mogelijk te maken, moeten enkele erfdienstbaarheden worden afgesloten tussen de projectontwikkelaar en het gemeentebestuur. De gemeenteraad keurde de ontwerpakte daarvoor al goed. De gemeente betaalt in totaal 139.016 euro als financiële vergoeding voor de doorsteek.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.