Man die politiemotard in elkaar timmerde tijdens Parochianenkoers, vraagt werkstraf

Het gerechtsgebouw in Brugge.
SDVO Het gerechtsgebouw in Brugge.
Een 34-jarige Bruggeling die in 2015 een politiemotard aanviel op de Parochianenkoers in Oostkamp, vraagt de rechtbank om een werkstraf te mogen uitvoeren. Silvester L. kreeg eerder bij verstek 37 maanden cel en werd opgepakt in Griekenland.

De feiten deden zich voor op 6 september 2015. Die dag trok de Parochianenkoers door het centrum van Oostkamp. Politiemotard Ruben Braeckevelt (34) uit Oostkamp regelde het verkeer ter hoogte van de Molenstraat. Silvester L. (34) uit Brugge kwam aan hoge snelheid aangereden en weigerde te stoppen voor de agent van de politiezone Het Houtsche. Hij scheurde weg, waarop de motard de achtervolging inzette. Hij kon de vluchtende bestuurder staande houden ter hoogte van de Loppemsestraat. Samen met zijn passagier drong hij de politiemotard met zijn rug tegen een muur. Ze namen zijn matrak en radio af en begonnen hem harde vuistslagen te geven op zijn helm, die door de impact van het geweld zelfs barsten vertoonde. 

Silvester L. werd op 26 oktober 2017 bij verstek veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 37 maanden. Hij was lange tijd spoorloos om z’n celstraf uit te zitten, maar kon op 9 maart toch worden opgepakt bij een paspoort in Griekenland. In de gevangenis tekende L. verzet aan tegen die straf en donderdagmorgen vroeg zijn advocate aan de rechter om haar cliënt een werkstraf op te leggen. “Zijn vertrek naar Griekenland zorgde in de zomer van 2017 voor een ommekeer”, pleitte Nadia Lorenzetti. “Hij heeft er leren werken aan zichzelf. Mijn cliënt kampte met een alcoholverslaving. De drank zorgde ervoor dat hij niet de persoon was, die hij op vandaag wel is.” Uitspraak op 6 juni.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.