Leven als... kerstman in Egypte

Een zonovergoten strand, een kameel, en een... kerstman? Wel ja, waarom niet!
Mariën Een zonovergoten strand, een kameel, en een... kerstman? Wel ja, waarom niet!
Koen Hallaert (44), een leraar uit Oostkamp, is dezer dagen niet weg te denken uit het nieuws in... Egypte. Hij brengt er de vakantie door met zijn familie, maar dan wel als... kerstman. "De mensen hier zijn door het dolle heen", glundert hij.

Foto's, selfies, roepende kinderen én volwassenen... De aankomst van Koen op de luchthaven van Marsa Alam aan de Rode Zee was er zaterdagmiddag eentje zoals doorgaans filmsterren die kennen. Bekend is de leerkracht uit Oostkamp nochtans niet. Althans, niet bij ons. Maar in Egypte wordt hij op handen gedragen.

Met kerstvrouw en baby.
Mariën Met kerstvrouw en baby.

Ereburger

Koen zet zich al jarenlang in om het toerisme in de regio van Marsa Alam te laten herleven. In 2014 kreeg hij zelfs de titel van ereburger. In de afgelopen vier jaar nam hij ter plaatse ook de rol van kerstman op zich, maar dit jaar besloot hij om het nog grootser aan te pakken. Hij stapte al in Zaventem verkleed als kerstman het vliegtuig op, en stapte dus ook in vol ornaat uit in Marsa Alam. Met dank overigens aan Brussels Airlines en Sunweb, die hun medewerking verleenden. "Nooit gedacht dat deze stunt zoveel teweeg zou brengen", aldus Koen vanuit Egypte.


Koen en zijn gezin organiseerden al tal van activiteiten om de populariteit van Marsa Alam als vakantiebestemming op te krikken en ook deze kerstvakantie hebben ze nog heel wat op de planning staan. "Er is nog een Santa Run en een minidisco", klinkt het. "En met de overgang naar het nieuwe jaar staat er ook nog een eindejaarsrun op het menu. Je ziet: de kerstman heeft het druk", besluit Koen met een glimlach.


(MMB)