Kortrijksestraat en Brugsestraat krijgen verhoogde busperrons

De eerste werken worden uitgevoerd in de Kortrijksestraat, aan de Terluchtestraat en Akkerstraat.
Google Street View De eerste werken worden uitgevoerd in de Kortrijksestraat, aan de Terluchtestraat en Akkerstraat.
In Oostkamp starten De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer donderdag met de aanleg van verhoogde busperrons in de Kortrijksestraat en Brugsestraat. De maatregelen moeten zorgen voor een stiptere dienstverlening van de bussen.

Onlangs werden in de Kortrijksestraat in Waardamme al verhoogde busperrons aangelegd. Ook verderop langs de drukke verkeersas worden dezelfde werken uitgevoerd. De fietspaden zullen achter de nieuwe bushaltes lopen. Door de nieuwe busperrons kunnen de bussen van De Lijn stoppen op de rijweg. Volgens de vervoersmaatschappij levert dit tijdswinst en een stiptere dienstverlening voor de reizigers op. De verhoogde busperrons zouden ook meer gebruikscomfort bieden en betekenen minder gevaar voor fietsers. 

Donderdag start de eerste fase van de werken in de Kortrijksestraat in Waardamme, aan de Terluchtestraat en Akkerstraat. Daar worden de bushaltes aan beide kanten van de weg aangelegd. In de Rooiveldstraat gaat het alleen om de halte in de richting van Ruddervoorde. De halte richting Brugge wordt later aangepast, samen met de herinrichting van het pleintje. Tijdens de eerste fase van de werken wordt het verkeer geregeld met tijdelijke verkeerslichten. De lichten worden na de werkuren weggehaald. Verwacht wordt dat de eerste werken tegen eind mei kunnen afgerond worden. Halfweg mei start al de tweede fase in de Brugsestraat, aan de Emiel Welvaertstraat. Ook daar worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.