Jonge bestuurder (22) kritiek na kettingbotsing op E40

De wagen van Jesse kwam op z'n dak in de gracht terecht.
Siebe De Voogt De wagen van Jesse kwam op z'n dak in de gracht terecht.
Een 22-jarige bestuurder uit Oostkamp is gisterenmorgen levensgevaarlijk gewond geraakt bij een kettingbotsing op de E40 in Oudenburg. Jesse Calebout werkt voor Ramen en Deuren Vandewalle uit Hooglede en was op weg naar een project in Oostende.

Even voor 8 uur kwam hij zo'n 2 kilometer voor de afrit in Oudenburg in een file terecht nadat een voertuig er op een botsabsorbeerder knalde. Een bestelwagen merkte de wagens voor hem te laat op en reed langs achteren in op de file.


In totaal deelden drie wagens, een vrachtwagen en de bestelwagen in de klappen. De wagen van Jesse werd van de snelweg gekatapulteerd en kwam op z'n dak in de gracht terecht.


De brandweer moest de jongeman uit het wrak bevrijden, waarna hij in kritieke toestand werd overgebracht naar het AZ Sint-Jan in Brugge. "De dokters houden hem in kunstmatige coma, omdat de druk in z'n hersenen te groot is", vertelt zijn moeder Martine Micholt. "Jesse heeft verschillende bloedingen in zijn hoofd. Het is voorlopig bang afwachten."


In de andere voertuigen raakten twee bestuurders lichtgewond. Het Brugse parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Door het ongeval was de snelweg richting kust zo'n uur volledig afgesloten voor het verkeer, met een file tot voorbij Jabbeke tot gevolg. (SDVO/JHM)

Een bestelwagen reed langs achteren in op een file.
Siebe De Voogt Een bestelwagen reed langs achteren in op een file.