Ingrijpende werken rond Beverhoutstraat beginnen maandag

Vanaf maandag gaan ingrijpende werken in en rond de Beverhoutstraat in Oostkamp van start.


Het doel van de werken, die in normale omstandigheden tot volgende zomer duren, is voornamelijk de verkeersveiligheid van de omgeving verhogen.


In een eerste fase, die tot het einde van dit jaar zal duren, wordt in de Beverhoutstraat een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad aangelegd. Verder worden de kruispunten met de Veldstraat en Van Cailliedreef verkeersveiliger gemaakt en worden langs die laatste ook de bomen gerooid.


Tijdens de volledige duur van de werken wordt de Beverhoutstraat afgesloten voor doorgaand verkeer richting Brugge door middel van een tractorsluis. Het landbouwverkeer en fietsers kunnen wel steeds door. Verkeer dat via de Beverhoutstraat van en naar Assebroek rijdt, moet een omleiding volgen via Brugge of Beernem.


De openbare verlichting zal in de straten waar gewerkt wordt uitzonderlijk niet gedoofd worden. Om de huisvuilophaling te blijven verzekeren worden ophaalpunten voorzien op het kruispunt Veldstraat/Pumphoekstraat, in de Beverhoutstraat even voor de Oedelemsestraat, op het kruispunt Van Cailliedreef/Legeweg en aan de Misepelaar. (SDVO)