Georges Leekens wil (sport)schepen worden

Georges Leekens sluit niet langer uit dat hij na de verkiezingen een mandaat als schepen opneemt in Oostkamp, het liefst met de bevoegdheid Sport.

Opvallend, aangezien de voetbaltrainer als lijstduwer van CD&V altijd liet verstaan alleen te willen steunen. "De situatie is anders nu", duidt Leekens op zijn ontslag als bondscoach van Hongarije. "Het is natuurlijk eerst aan de kiezer om te beslissen. Mijn focus ligt vooral op het behalen van voldoende stemmen. Daarna zien we wel. Niks moet, alles mag", aldus Leekens. Zijn politieke ambities lijken in enkele maanden tijd dus scherp bijgesteld.


In de eerste plaats denkt Leekens aan de positie van schepen van Sport.


"Als ze mij die vraag zouden stellen, zou ik daar zeker over nadenken. Wanneer ik persoonlijk tevreden ben op 14 oktober? Als Jan (lijsttrekker Jan de Keyser, red.) opnieuw verkozen wordt. Dat blijft het belangrijkste. Voor de rest wil ik niet te veel op de feiten vooruitlopen", aldus Leekens, die er nog aan toevoegt dat zijn politieke ambities zeker niet het einde betekenen van zijn trainerscarrière. (MMB)