Gemeente wil verkeer in Hogestraat en Kwagatstraat trager doen rijden

De snelheid van het verkeer in de Hogestraat en Kwagatstraat wordt aangepakt.
Google Street View De snelheid van het verkeer in de Hogestraat en Kwagatstraat wordt aangepakt.
De gemeente bekijkt welke maatregelen kunnen genomen worden om de snelheid van het verkeer in de Hogestraat en Kwagatstraat in Ruddervoorde te doen afnemen. Snelheidsremmende infrastructuur of een vorm van trajectcontrole behoren tot de mogelijkheden.

Bewoners van de Kwagatstraat en Hogestraat klagen al langer over het verkeer in hun straat. Ze vinden dat er teveel wagens en vrachtwagens rijden en ook de snelheid van de voertuigen is voor hen een doorn in het oog. Het gemeentebestuur voerde een studie uit die aantoonde dat er, zeker tijdens de spits, veel verkeer door beide straten reed. 

“Tegelijk maakte de studie ook duidelijk dat er geen geschikte alternatieven voorhanden zijn”, zegt burgemeester Jan de Keyser (CD&V). “Desondanks willen we als gemeente zoeken naar oplossingen om de leefkwaliteit voor de bewoners te optimaliseren door de snelheid onder controle te houden en zo ook de fietsveiligheid te verhogen.” 

Een studiebureau moet nu onderzoeken welke ingrepen de beste invloed zullen hebben op de plaatselijke verkeerssituatie. Snelheidsremmende infrastructurele maatregelen, als kussens of wegversmallingen, en een vorm van trajectcontrole zijn de opties die op tafel liggen. De gemeente trekt voor de nieuwe studie 150.000 euro uit.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.