Franse gangsters vliegen 4 jaar achter de tralies voor diefstallen van dure wagens

De politie kon de dieven staande houden met een spijkermat.
ANP De politie kon de dieven staande houden met een spijkermat.
Twee Franse gangsters hebben in de Brugse rechtbank effectieve celstraffen van 4 jaar gekregen voor enkele diefstallen van dure wagens. De politie kon hen vorig jaar inrekenen na een wilde achtervolging in Ruddervoorde, die eindigde met de hulp van een spijkermat.

Een patrouille van de lokale politie Het Houtsche werd op 6 november vorig jaar in het midden van de nacht naar Ruddervoorde geroepen. Een verdachte Renault Clio met Franse nummerplaat stond er met gedoofde lichten stil in een straat. Volgens enkele buurtbewoners waren twee mannen uitgestapt om een Mercedes CLA te bekijken die voor een woning geparkeerd stond. Bij aankomst van de politie nam de Clio de vlucht. Er ontspon zich een wilde achtervolging, die uiteindelijk pas kon beëindigd worden met behulp van een spijkermat. In de wagen trof de politie pepperspray en een taser aan en heel wat inbrekersmateriaal. 

Onderzoek wees uit dat de Renault Clio twee dagen eerder was gestolen in Frankrijk. Volgens de rechtbank zakten Mehdi M. (36) en Mehdi C. (30) met de gestolen auto af naar België om exclusieve wagens te stelen. Bij sommige feiten zouden ze ook een gestolen Volkswagen Golf gebruikt hebben. Beide mannen stonden bij het Franse of Belgische gerecht al gekend voor gelijkaardige feiten. Vorige maand moesten ze zich in de Brugse rechtbank verantwoorden voor twee gelukte diefstallen van een Audi RS5 op 22 mei in Koksijde en Mercedes A180 op 24 mei in Anzegem. De wagens werden achteraf teruggevonden in Frankrijk. Beide gangsters werden dinsdagmorgen ook veroordeeld voor de poging tot diefstal van een Maserati in Lochristi en een Porsche Cayenne en Tesla in Koksijde.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.