Eerste winterprik: zes auto's slippen op E40

Deze bestuurder kwam in Jabbeke na een slippartij onder een verkeersbord naast de E40 terecht.
Foto BBO Deze bestuurder kwam in Jabbeke na een slippartij onder een verkeersbord naast de E40 terecht.
Ook op de snelwegen was het donderdagavond erg glad. En ook in onze regio gingen heel wat auto's aan het slippen.

Op de E40 richting Brussel ter hoogte van de afrit Beernem is om 21 uur een auto beginnen slippen. De wagen kwam tot stilstand met de neus in de verkeerde richting. Andere bestuurders konden de auto maar net op tijd ontwijken.


Op de E40 in Oostkamp is rond 20 uur een wagen tegen de vangrails beland. Er vielen geen gewonden.


Op de A11 in Knokke zijn rond 22 uur twee wagens die naast elkaar reden tegen elkaar gebotst. Beide auto's belandden tegen een betonnen rand. Er was alleen stoffelijke schade.


Op de A10 in Oudenburg richting Brussel is een auto rond 23 uur in de gracht naast de weg geslipt. De bestuurster was ongedeerd. Een passant hielp haar uit de wagen.


Rond dezelfde tijd en ook op de A10, maar wel op de verkeerswisselaar in Jabbeke, belandde ook een andere bestuurder in de gracht.


Tot slot is een bestuurder om 23.20 uur op de E40 tussen Oudenburg en Jabbeke tegen een aanwijzingsbord gereden. De bestuurder werd uit het wrak bevrijd en gewond naar ziekenhuis overgebracht. Na middernacht gebeurden er geen ongevallen meer. Het was gestopt met sneeuwen en de strooidiensten waren al uitgerukt. (BBO)