Digitale vrachtwagensluis krijgt na jaar al nieuwe camera’s

De digitale vrachtwagensluis werd geïnstalleerd in de Sint-Elooisstraat.
Gemeente Oostkamp De digitale vrachtwagensluis werd geïnstalleerd in de Sint-Elooisstraat.
De digitale vrachtwagensluis in het centrum van Ruddervoorde krijgt amper een jaar na de installatie al nieuwe camera’s. Het oude systeem vertoonde volgens het gemeentebestuur teveel kinderziektes.

In februari vorig jaar installeerde Proximus de camera’s voor de vrachtwagensluis, die het zwaar verkeer uit de dorpskern van Ruddervoorde moest weren. Een jaar later doken geregeld problemen op. “De aanwezigheid van de camera’s zorgde wel al voor een duidelijke vermindering van het aantal vrachtwagens, maar een aantal technische mankementen geraakten onvoldoende opgelost”, zegt burgemeester Jan de Keyser (CD&V). “Daardoor moest de politie teveel tijd blijven steken in de verwerking achteraf.” Op aandringen van het gemeentebestuur, besliste Proximus om een nieuw type camera te installeren. De nieuwe toestellen hebben een kleinere foutenmarge en zullen de politie achteraf geen extra werk meer bezorgen om de gegevens te verwerken. De omschakeling naar de nieuwe camera’s zal geen bijkomende kosten opleveren voor de gemeente. De installatie van het nieuwe systeem gebeurt komende maandag en dinsdag. Voor het verkeer zal er minimale hinder zijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.