Brugsestraat volgende week volledig afgesloten voor dringende herstellingswerken aan wegdek

Het wegdek aan het tankstation moet dringend vernieuwd worden.
Google Street View Het wegdek aan het tankstation moet dringend vernieuwd worden.
De Brugsestraat in Oostkamp zal volgende week plaatselijk volledig afgesloten zijn voor het verkeer. Aan het Esso-tankstation moeten dringende herstellingswerken worden uitgevoerd aan het wegdek.

Door de terugkerende schade aan het wegdek ter hoogte van het tankstation liet de gemeente de toestand van de rijbaan verder onderzoeken. Daaruit bleek dat grondige herstellingswerken nodig waren om verdere problemen in de toekomst te vermijden. “Zowel de fundering als bovenlaag worden opnieuw aangelegd om een kwalitatieve oplossing op lange termijn te garanderen”, meldt de gemeente. “We zetten alles op alles om de werken te laten uitvoeren in een periode met minder verkeer. De hinder voor weggebruikers en handelszaken blijft op die manier zo beperkt mogelijk.”

Concreet wordt de Brugsestraat van maandag tot en met vrijdag afgesloten voor het verkeer vanaf de rotonde tot aan huisnummer 86. Het autoverkeer wordt plaatselijk omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen wel steeds door en ook de supermarkt Aldi en het tankstation blijven (deels) toegankelijk. Bussen van De Lijn volgen een omleidingsroute via de Albrecht Rodenbachstraat en Siemenslaan. De haltes Rustoordstraat, Centrum, Rijkswacht en Siemenslaan worden daardoor tijdelijk niet bediend. Er wordt wel een tijdelijke halte geplaatst in de Siemenslaan ter hoogte van OostCampus.