Brouwerij De Leite stelt nieuw bier voor: “Cuvée Oncle Pol”

Brouwer Luc Vermeersch (r) noemde het nieuwe biertje naar z'n nonkel Pol (l).
Benny Proot Brouwer Luc Vermeersch (r) noemde het nieuwe biertje naar z'n nonkel Pol (l).
Brouwerij De Leite uit Ruddervoorde heeft een nieuw biertje voorgesteld. Met “Cuvée Oncle Pol” brengt brouwer Luc Vermeersch hulde aan zijn nonkel.

Brouwerij De Leite heeft de voorbije tien jaar een ware traditie van lekkere streekbieren opgebouwd. Steevast vernoemde Luc Vermeersch zijn vorige tien bieren naar personen die hem nauw aan het hart liggen. Zo verwijzen de “Ma Mère Spéciale” en “Bon Homme” naar de vader en moeder van de brouwer. Ook met zijn nieuwste bier wil Luc een familielid huldigen. “Cuvée Oncle Pol” is genoemd naar zijn 87-jarige nonkel Pol. “Hij is mijn enige overlevende oom en een echte vriend”, vertelt de brouwer. “We gaan ook regelmatig samen een potje biljarten. Vandaar dat ik al lang met de gedachte speelde om een biertje aan hem op te dragen.” 

De Cuvée Oncle Pol is een zacht-zuur “Vlaams rood bruin”: een blend tussen een bruin bier dat meer dan een jaar kon rijpen op eiken vaten en een jong blond bier. Net als bij de vorige bieren is het etiket gemaakt door een kunstenaar van de familie: Tinus Vermeersch. Het toont de nonkel van Luc die mijmerend zit te genieten van een biertje van z’n neef. Dinsdagavond overhandigde de brouwer het eerste exemplaar van de Cuvée Oncle Pol aan zijn oom. Het grote publiek kan voor het eerst kennis maken met het bier tijdens het Brugse bierfestival op 2 en 3 februari.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.