Bedrijf uit Oostkamp wil tegen herfst 2021 coronavaccin op de markt brengen

Photo News
Het bedrijf Ziphius Therapeutics in Oostkamp wil tegen de herfst van 2021 een coronavaccin op de markt brengen. Dat bevestigt CEO Chris Cardon. Het bedrijf kan naar eigen zeggen veelbelovende resultaten voorleggen na verschillende tests. 

Op basis van die resultaten bereidt het bedrijf zich nu voor op klinische studies. Vanaf oktober zouden ze tests willen uitvoeren op mensen. Pas in 2021 zou het bedrijf beginnen met een productie op grotere schaal. De eerste leveringen zijn gepland voor de herfst van 2021. 

"We staan in nauw contact met de regelgevende instanties om te informeren over onze vooruitgang. We zijn ons bewust van de dreigende noodzaak van een behandeling en willen snel anticiperen op een potentiële volgende golf van het coronavirus", aldus Cardon. Ook samenwerking met andere Belgische bedrijven voor de verdere ontwikkeling van het vaccin moet mogelijk zijn, verzekert hij.

Lees ook: Deinze verplicht als eerste stad mondmaskers in supermarkten (+)
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hilda Coteur

  Welk bedrijf wil dat niet? Als de kassa maar rinkelt.

 • christianne bruyland

  We moeten niet staan juichen, Tr. zal toch alles kunnen bemachtigen, als ik lees dat hij iedereen overbiedt, heeft Europa geen kans om er zelf een aan te schaffen.

 • Piet Deroover

  Zoveel te meer vaccins, zoveel te beter. We zullen er enorm veel nodig hebben.

 • NOEL CLAES

  Tegen dan heeft ieder land zijn vaccin of is de virus het land uit.