Aangrijpend afscheid van verongelukte Emilie Stevens (20): “Wees onze mooiste ster daarboven en fonkel zoals je ogen dat altijd deden”

Uitvaartplechtigheid Emilie Stevens (20) uit Ruddervoorde.
Photo News Uitvaartplechtigheid Emilie Stevens (20) uit Ruddervoorde.
Diep bedroefde familieleden, vrienden, collega’s en kennissen namen vrijdagmorgen massaal afscheid van Emilie Stevens (20) uit Ruddervoorde. Het jonge en graag geziene meisje stierf zondagochtend aan de gevolgen van een verkeersongeval in Ichtegem. Woorden van haar mama, pluspapa, broers en zus gingen door merg en been. “Mama was zo fier op je. Je stond zo sterk in je schoenen en ik wist dat je goed terecht zou komen in het leven. Maar helaas ben je uit het leven weggerukt.”

Emilie stierf zondagmorgen op bijzonder tragische wijze. Ze zat achteraan in een voertuig met vier inzittenden. De auto reed tegen een gevel, botste tegen een boom en belandde tientallen meters verder op zijn dak. Emilie werd uit de wagen geslingerd en voor haar kon geen hulp meer baten. De bestuurder (23) had gedronken en mocht op dat moment niet rijden noch passagiers vervoeren, vanwege zijn voorlopig rijbewijs. “Hoe kan iemand die zo goed, lief en integer was zo onverbiddelijk uit ons leven worden weggerukt? Niemand begrijpt waarom geluk soms zo plots wegwaait”, beschreef de ceremoniemeester de gevoelens van velen.

Photo News

Fiere mama

Mama Vanessa en pluspapa Kurt brachten hun verdriet onder woorden met een emotionele brief. “De pijn die wij al zes dagen voelen, is enorm hard om mee om te gaan. Het gevoel van ongeloof is er nog steeds en we kunnen aan niets anders dan aan jou denken. Je was zo’n lieve meid, die altijd voor ons klaar stond”, begon de brief. Emilie studeerde afgelopen jaar af als zorgkundige en ging daarna aan de slag woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde. “Je studeerde met glans af en vond meteen werk. Mama was zo fier op je. Je stond zo sterk in je schoenen en ik wist dat je goed terecht zou komen in het leven. Maar helaas ben je uit het leven weggerukt. We weten dat jij wil dat we ons hoofd omhoog houden. We beloven om dat te doen.  Maar we zouden alles over hebben voor een laatste knuffel. Wees onze mooiste ster daarboven en fonkel zoals je ogen dat altijd deden. Rust zacht lieve meid.”

Vriendin van de familie, Angelique, bracht de brief van mama Vanessa en pluspapa Kurt onder woorden.
Photo News Vriendin van de familie, Angelique, bracht de brief van mama Vanessa en pluspapa Kurt onder woorden.

Emilie droomde van meter te worden

De meer dan vierhonderd aanwezigen in de aula van uitvaartcentrum De Marote in Oostende waren tot tranen bewogen. Uit plaatsgebrek moesten tientallen mensen buiten de plechtigheid bijwonen. Ook Emilies broers Laurens en Chesney en zus Angel deden de emoties hoog oplaaien. “Lieve zus, onze band was niet altijd even goed. Maar ik ben blij dat we de laatste twee jaar veel meer broer en zus waren dan ooit te voren. We hebben moeilijke momenten meegemaakt, maar ik was blij om je gelukkig te zien. Je droom was meter worden van ons kindje, maar die zal nooit meer uitkomen. Afgelopen zondag zou je nog tot bij mij komen. Maar toen ik belde met mama, brak mijn hart. Ik ben opgelucht dat je op een mooie plaats bent nu. Onze papa (de overleden Danny Stevens, red.) zal daar goed voor je zorgen. Veel liefs, je broer”, sprak Laurens.

Halfbroertje Chesney raapte al zijn moed samen om Emilie toe te spreken. De woorden van de jongen gingen door merg en been. Links de ceremoniemeester.
Photo News Halfbroertje Chesney raapte al zijn moed samen om Emilie toe te spreken. De woorden van de jongen gingen door merg en been. Links de ceremoniemeester.

Ook halfbroertje Chesney nam zelf het woord. “Weet dat Emilie van ons allen houdt en wil dat we ons door het verdriet slaan. Ooit zal er een dag zijn dat we weer samen zijn en kunnen knuffelen. Je was er altijd voor mij. Nu je er niet meer bent, voel ik mij alleen. Velen proberen ons te troosten. Dat is lief, maar ik wil veel liever dat je nu bij me bent. Weet je nog toen we vorige week grappige filmpjes maakten in de zetel en hard aan het lachen waren? Emilie, kom terug. Ik mis je zo”, uitte broer Chesney zijn verdriet.

Het bidprentje van Emilie Stevens.
Photo News Het bidprentje van Emilie Stevens.

Politie aan de deur

Daarop was het de beurt aan halfzusje Angel. “Ze was zo mooi, sterk en dapper. Als ik verdrietig was, deed ze mij altijd lachen. Zus, soms denk je dat ik dat je gewoon nog op je kamer zit. Toen de politie aan de deur stond, dacht ik dat er niets was. Maar toen waren mama, papa en Chesney plots zo hard aan het wenen. Je betekent zo veel voor ons. Iedereen probeert ons te troosten, maar dat is niet simpel. Soms wou ik jou zijn, omdat je zo mooi en leuk was. Ik keek enorm naar je op en zal dat blijven doen. Ik wil je zo graag nog eens zien. Dikke knuffel van je kleine zus Angel”, weerklonk haar voorgelezen brief. Ook meter Kimberly, peter Olivier, nonkel Mario en tante Chantal spraken Emilie nog diep geëmotioneerd toe. 

Vlinder

Aan het einde van de uitvaartplechtigheid brachten de vierhonderd aanwezigen een laatste groet aan Emilies kist, met een rozenblaadje of een buiging. De gedachte aan Emilie werd vereeuwigd in een vlinder die tijdens een herdenkingsmoment aan Emilies nabestaanden wordt geschonken. Het lichaam van het meisje wordt gecremeerd en de urne zal thuis dichtbij de de familie worden bewaard. 

Meer dan 400 mensen namen afscheid van Emilie Stevens. Niet iedereen kon binnen in de aula, waardoor sommigen buiten de uitvaart bijwoonden.
Photo News Meer dan 400 mensen namen afscheid van Emilie Stevens. Niet iedereen kon binnen in de aula, waardoor sommigen buiten de uitvaart bijwoonden.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nico Lietaert

  Mooie woorden van de familie maar dat zat meneerke zonder rijbewijs zal wel verder leven en feesten en zal daar niet veel meer aan denken.

 • Levi Reckem

  Emelie,ik heb jouw afscheid buiten gevolgd,terwijl Sofie binnen zat,ik kan niet goed omgaan met afscheid nemen,zelfs je kist begroeten kon ik gewoon niet,we zijn net nog gestopt bij de plaats van het ongeval,het is gewoon niet te vatten.Ik hoop dat je hierboven al je papa hebt terug gevonden,en wens al je familie en vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke periode.Rust zacht Emelie

 • André Gijbels

  Dat ego en haantjes gedrag, heeft wel iemand haar leven ontnomen. Het word hoog tijd dat justitie hier wat harde gaan optreden dan dat gepamperd gedoe van de advocaten en rechters.

 • Michael Dimers

  Een jong mooi leven dood door een stuk crapuul ! Een moordenaar !

 • Halfbloedje RY

  Veel sterkte en aan de nabestaanden vooral veel gedult toegewenst Helaas komt de engel des doods iedereen halen, en als je dan hebt geleefd als je niks intereseerde en als een ‘kip zonder hoofd’ op aarde loopt dan zal je mooie beloning wel komen in het hiernamaals. #Bekeerde-Nederlander