"Onbegrijpelijk dat mensen zoiets doen"

AMPER TWEE MAANDEN LATER: INBREKERS SLAAN TOE IN AFGEBRANDE CARWASH

Een verwoestende brand legde carwash Wildemeersch op 31 augustus in de as.
SDVO Een verwoestende brand legde carwash Wildemeersch op 31 augustus in de as.
Twee maanden na de zware brand hebben inbrekers toegeslagen in carwash Wildemeersch in Oostkamp. Ze gingen aan de haal met 1.500 euro aan werkmateriaal, bedoeld voor de afbraak van het gebouw. "Dit is een nieuwe tik, maar ik blijf niet bij de pakken zitten", reageert zaakvoerder Mike. Volgende week zaterdag organiseren vrienden een groot benefiet voor z'n gezin.

"Het is onbegrijpelijk dat mensen tot zoiets in staat zijn." Mike Wildemeersch (38) zat dinsdagmorgen in zak en as, toen hij ontdekte dat er ingebroken werd in zijn carwash aan de Rampe in Oostkamp.


"Amper twee maanden na de brand ben ik samen met vrienden al begonnen aan de afbraak van de binnenkant van de zaak en onze achterliggende woning", vertelt hij.

De ravage twee maanden geleden was enorm.
SDVO De ravage twee maanden geleden was enorm.

1.500 euro buit

"Omdat mijn werkspullen allemaal in de brand waren achtergebleven, had ik van mijn vader als steuntje in de rug duur werkmateriaal van het merk Hilti gekregen. Ik had het achtergelaten in onze afgesloten woning, maar dat hield de dieven blijkbaar niet tegen."


Via de afgebrande carwash drongen de inbrekers binnen in de woning van Mike en zijn vriendin Valentine Van Gaever. Ze gingen aan de haal met het dure materiaal, waaronder een slijpschijf, een reciprozaag en een boormachine op batterijen."In totaal schat ik hun buit toch op 1.500 euro. Dit is een enorm laffe daad. Het zijn gewoon lijkenpikkers. We zaten al in de miserie en dan gebeurt zoiets. Het is een nieuwe tik."


Ondanks de tegenslag blijft Mike niet bij de pakken zitten. "Met behulp van mijn vrienden hebben we al ander materiaal om de afbraak verder te zetten. Binnen een drietal weken zou het gebouw zelf ook volledig moeten gesloopt zijn. Als alles goed gaat, hopen we tegen de zomer van volgend jaar opnieuw te openen."

Benefiet

Volgende week zaterdag organiseren vrienden samen met het festival Parkpop een grote benefiet in OostCampus voor Mike, z'n vriendin, dochtertje Benthe (4) en zoontje Sverre (3). "Het moet een grootse dag worden", zegt organisator Johan Dierendonck. "Tussen 15 en 18 uur organiseren we een familienamiddag met onder meer springkastelen, een ballonnenclown, grimme en minidisco. Vanaf 18.30 uur komen enkele bandjes spelen. Om 22.30 uur staan de eerste dj's achter de tafel, met om middernacht onze headliner Dirk Stoops. Hij draait tot 3 uur en neemt ook een special guest mee."


Een ticket voor de familienamiddag kost 5 euro. Kinderen mogen gratis binnen. Voor een combiticket familienamiddag/avondprogramma vraagt de organisatie 10 euro.

Hart onder de riem

Tickets zijn in voorverkoop te verkrijgen in café 't Putje, kapsalon Absolu en broodjeszaak 't Stuutje. Voor Mike en zijn gezin is hetbenefiet een echt hart onder de riem. "Het doet ons enorm veel deugd om te zien hoeveel mensen met ons begaan zijn." Meer info via de Facebookpagina 'BENEFIET Mike, Valentine en kids'.