Oud-burgemeester Luc Verbanck verlaat lokale politiek na 30 jaar

Luc Verbanck
Didier Verbaere Luc Verbanck

Luc Verbanck, voormalig liberaal kopman, neemt na 30 jaar afscheid van de Oosterzeelse politiek. Luc werd raadslid in 1988 en was burgemeester van oktober 1998 tot januari 2001. “Een moeilijke periode want we waren toen in de minderheid in het schepencollege”, aldus Verbanck. Luc Verbanck was een dossiervreter en de gemeentelijke financiën opvolgen was één van zijn stokpaardjes. Hij geeft de fakkel nu door aan de jeugd. “Door de jongste jaren sterk in te zetten op vernieuwing en verjonging, kan ik nu het politieke toneel met een gerust hart verlaten”, zegt Luc. 

Tot het einde van het jaar zal hij nog zetelen als gemeenteraadslid, maar zelf komt hij niet meer op bij de verkiezingen van 14 oktober. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.