Open Vld plus wil masterplan sport voor Oosterzele

Open Vld Plus raadsleden Louise Van Hoorde, Filip Michiels en Kaat Pien willen een masterplan sport.
Filip Michiels Open Vld Plus raadsleden Louise Van Hoorde, Filip Michiels en Kaat Pien willen een masterplan sport.
Open Vld plus zet de opmaak van een masterplan voor sport in Oosterzele vanavond op de agena van de gemeenteraad. “We vinden het hoog tijd om werk te maken van betere sportinfrastructuur in Oosterzele. Niet holderdebolder, maar na een grondige analyse”, pleiten gemeenteraadsleden Filip Michiels, Kaat Pien en Louise Van Hoorde. Schepen Elsy De Wilde (CD&V) is duidelijk: “Zo’n plan is reeds in opmaak.” 

“Oosterzele telt vele succesvolle sportclubs, velen daarvan hebben een sterke jeugdwerking. We hebben bloeiende voetbalclubs met 350 sportende jongeren en een turnclub die hoge toppen scheert. Maar de financiële inspanningen die het bestuur de voorbije jaren gedaan heeft op vlak van sport, zijn niet echt aanzienlijk te noemen. Bovendien dringen er zich grote aanpassingswerken aan de sporthal op en wacht de Finse piste al vele jaren op de meermaals aangekondigde verlichting en uitbreiding”, klinkt het in liberale hoek.

“Maar ook de recreatieve binnensporten zoals tafeltennis, volleybal, tennis, zaalvoetbal, ... zowel in clubverband als individueel, verdienen aandacht. Veel sportinfrastructuur heeft nood aan een grondige renovatie”, zegt gemeenteraadslid Louise Van Hoorde. Fractieleider Filip Michiels pleit voor een onderbouwde aanpak en een grondige analyse dat moet leiden tot een ondersteuningsplan rond sportinfrastructuur.

Plan is reeds in opmaak

Schepen van Sport Elsy de Wilde (CD&V) werk ondertussen aan zo’n plan. Ze is bovendien nog maar zeven weken aan de slag als schepen nadat ze een maand schorsing kreeg opgelegd na een verkiezingsklacht van Open Vld Plus nota bene. “Er lagen een pak lopende dossier op me te wachten die we nu aan het verwerken zijn en waarvan er al een aantal in vooronderzoek zijn. Ondertussen hebben mijn medewerkers de handen vol met het digitaliseren van de inschrijvingen voor het vrijetijdsaanbod. En de nieuwe sportraad is pas geïnstalleerd”, legt Elsy De Wilde uit.

Elsy De Wilde (CD&V) bij haar eedaflegging als schepen in Oosterzele.
Didier Verbaere Elsy De Wilde (CD&V) bij haar eedaflegging als schepen in Oosterzele.

“De volgende stap in de opmaak van mijn sportplan is een analyse te maken van de behoeftes van de sportclubs via een vragenlijst bij de clubs. We gaan ook alle sportaccommodaties in kaart brengen in de nabije omgeving en de toestand bekijken. En er komt een bevraging bij de bevolking naar de extra noden naar G-sport in de verschillende clubs. Zodra dit alles binnen is, kan ik een grondige analyse maken”, zegt De Wilde. 

“Vooral de voetbalclubs en de turnclub hebben extra of betere accommodatie nodig”, geeft De Wilde toe. “Hierover lopen al gesprekken. We gaan samen met schepen Els De Turck en de dienst Stedenbouw wat en waar iets mogelijk is qua ruimtelijke ordening voor de uitbouw. We hebben de voorbije 7 weken dus zeker niet stilgezeten en er is al hard gewerkt aan een sportbeleidsplan”, besluit De Wilde.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.