Oosterzele warmt op voor klimaatgezonde acties

Burgemeester Johan Van Durme ondertekende het klimaatproject.
Dirk Wollaert Burgemeester Johan Van Durme ondertekende het klimaatproject.
Oosterzele stapt mee in het project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen. Hiermee engageert de gemeente zich samen met 20 andere steden en gemeentes om de klimaatproblematiek intergemeentelijk en met een langetermijnvisie aan te pakken. Eerste stap is een eigen klimaatplan met horizon 2030.

Dertien andere lokale besturen uit de regio engageerden zich in 2017 al in het project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen om tegen 2030 40 procent minder CO2 uit te stoten. Met ondersteuning van SOLVA, Streekoverleg en de provincie Oost-Vlaanderen werd in 1 jaar tijd een regionaal klimaatactieplan opgemaakt. Dit ambitieuze klimaatplan staat nu klaar om uitgevoerd te worden.

21 steden en gemeentes gaan samen maatregelen uitwerken tegen de klimaatopwarming.
Dirk Wollaert 21 steden en gemeentes gaan samen maatregelen uitwerken tegen de klimaatopwarming.

“Voor de gemeente Oosterzele is het officiële engagement voor het klimaat helemaal nieuw. Nog dit jaar zal de gemeente het burgemeestersconvenant ondertekenen en een klimaatplan opmaken. Een duurzame langetermijnvisie vormt hierbij de rode draad. Door ons engagement met het project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen kunnen we expertise delen en maatregelen voorbereiden”, klinkt het bij  de gemeente Oosterzele. Concrete acties worden later bekend gemaakt via het klimaatplan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.