Oosterzele neemt twee dienstwagens op milieuvriendelijk aardgas in gebruik

De gemeente Oosterzele heeft twee nieuwe vrachtwagens Iveco op Compressed Natural Gass (CNG of aardgas onder druk) in gebruik genomen. Deze veroorzaken minder fijn stof, CO2 en stikstof en zijn tot 30 procent goedkoper dan diesel.
Hoofd Studies van Eandis Luc Van Der Heyden overhandigt de autosleutels aan schepen Christ Meuleman
Didier Verbaere Hoofd Studies van Eandis Luc Van Der Heyden overhandigt de autosleutels aan schepen Christ Meuleman

Beide wagens zijn lichte vrachtwagens. De ene is voorzien van een een kiepsysteem en de andere heeft een open laadbak. Op die manier kunnen de wagens divers ingezet worden. De aankoop verliep via Eandis en kostte Oosterzele 96.853,24 euro. Schepen voor Energie Christ Meuleman: “Onze technische diensten kunnen nu gebruikmaken van deze twee dienstvoertuigen en zo mee zorgen voor minder uitstoot en minder fijn stof. Een andere energiebron als grondstof zorgt ervoor dat ook de gemeentelijke diensten zich op een energie bewustere en milieuvriendelijker manier zullen verplaatsen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.